Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Túrós lepényke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg túró 5 tojás 6-7 ek liszt 1 cs vaníliás cukor csipet só 3 ek cukor esetleg lekvár Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá. A túrót villával, amennyire csak tudjuk, szétnyomkodjuk, majd beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, sót és a lisztet. Jól összekeverjük, majd ebbe a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tundi konyha
Beküldte: 2015.01.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 5 tojás
  • 6-7 ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 ek cukor
  • esetleg lekvár


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá.

A túrót villával, amennyire csak tudjuk, szétnyomkodjuk, majd beletesszük a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, sót és a lisztet. Jól összekeverjük, majd ebbe a túrós masszába beleforgatjuk a felvert habot és óvatosan az egészet összekeverjük.

Egy serpenyőben bő olajban kisütjük: kanállal beletesszük a meleg olajba a masszát és egy kicsit szétlapítjuk a kanál domború oldalával. Mikor megsült az egyik fele, megfordítjuk (elég nehéz átfordítani , mert lágy a massza, ezért próbáld hirtelen, magabiztos mozdulattal átfordítani) és a másik felét is megsütjük.

Kéztörlővel bélelt tálba rakjuk, hogy a felesleges olajat beszívja. Mikor kisült és valamennyire kihűlt, sárgabaracklekvárral megkenhetjük a tetejét és már fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is