Elkészítése
Hozzávalók:
Száraz hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Nedves hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- kb 1,5 dl tej
- 1 db tojás
Elkészítése:
A száraz és a nedves alapanyagokat külön tálban elkeverjük. Ha kész összevegyítjük őket.
Dobhatunk bele csoki darabokat, akár ízesíthetjük fahéjjal, citrommal, mazsolával, rummal, kávéval, lekvárral, kakaóval. Ez egy alaprecept amit úgy variálhatunk ahogy akarunk mert isteni finom lesz.
Ha kész a tésztánk a formába tesszük (3/4-ig) és előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
Én kakaósat és baracklekvárost készítettem. Vajkrémmel és fondanttal díszítettem.

