Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Sok magvas baguette

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 45 dkg finomliszt 15 dkg tönkölybúza 3 dkg friss élesztő 1 teáskanál cukor 4 dl víz 1 dl napraforgó olaj 1 kávéskanál só 1 db tojás (lekenéshez) 3 g napraforgómag (szóráshoz) 2 g szezámmag (szóráshoz) Elkészítése: Az “Öreg” kovász készítése A 10 dkg finomlisztet, 3 dkg friss élesztőt és 1 dl langyos, cukros vizet […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
360 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Ellak
Beküldte: 2015.01.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 45 dkg finomliszt
  • 15 dkg tönkölybúza
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 dl víz
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db tojás (lekenéshez)
  • 3 g napraforgómag (szóráshoz)
  • 2 g szezámmag (szóráshoz)


Elkészítése:

Az “Öreg” kovász készítése

A 10 dkg finomlisztet, 3 dkg friss élesztőt és 1 dl langyos, cukros vizet felfuttatjuk. A legjobb, ha előző nap készítjük el, de ha sietünk elég lesz 3 óra is.

A bagett bedagasztása, formázása:

A maradék fehér lisztet, tönkölybúza lisztet, sót, átszitáljuk. A maradék langyos vizet, valamint az öreg kovászt, napraforgó olajat hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk. 60 percet kelesztjük meleg helyen. 35 fokosra állítjuk a sütőt, tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük benne.

A pihentetés után lisztezett deszkán 3 egyforma cipót készítünk. A levegőt alaposan kinyomjuk a tésztából gyúrás közben.

A tésztákat megformázzuk, olyan 3-4 ujjnyi szélesre és a tepsi szélességű hosszúra. 20 percet pihentetjük ismét.

Mielőtt betennénk a sütőbe, megkenjük tojással, a tetejére rászórjuk a magvakat és keresztbe bevagdossuk a tetejét.

Sütése:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, 35-40 perc alatt pirosra sütjük a bagetteket. Finom, ropogós lesz a héja, ha teszünk be egy bögre vizet, amivel párásítjuk a levegőt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Ellak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is