Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 l tej 4 tojássárgája 5-6 evőkanál kristálycukor 4 tojásfehérje 4 evőkanál vaniliás krémpor 2 csomag vaníliás cukor mandulaforgács Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 4 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a krémport is, és annyi tejet adunk hozzá, amennyivel csomómentesre tudjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Lakatos Marianna
Beküldte: 2015.01.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 4 tojássárgája
  • 5-6 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojásfehérje
  • 4 evőkanál vaniliás krémpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • mandulaforgács


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 4 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a krémport is, és annyi tejet adunk hozzá, amennyivel csomómentesre tudjuk keverni.

A maradék tejet felforraljuk, és tejbe mártott kanállal beleszaggatjuk a habot, majd kifőzzük. Mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, majd szűrőlapát segítségével kiszedjük a habgaluskákat.

Ha kész, a tejet átszűrjük egy másik edénybe, és újra felforraljuk.

Belecsorgatjuk a kikevert tojássárgás masszát, és felfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd áttesszük egy tálkába és a tetejére tesszük a habgaluskákat. A tetejét megszórhatjuk mandulaforgáccsal. Hűtőben tároljuk, hidegen a legfinomabb.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Lakatos Marianna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is