Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 egész karéj normál kenyér vagy 8 szelet szendvicskenyér 10 dkg trappista sajt 10 dkg kolbász 8 db fa fogvájó 3 db tojás 0,5kk. szárított petrezselyem egy csipet só 2 dl zsiradék a kisütéshez Elkészítése: Az egész karéj összeillesztjük, mint egy szendvicset és félbevágjuk, hogy legyen 4 szendvicsünk (a négyszögletű kenyérrel könnyebb dolgunk van). […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2015.01.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 egész karéj normál kenyér vagy 8 szelet szendvicskenyér
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg kolbász
  • 8 db fa fogvájó
  • 3 db tojás
  • 0,5kk. szárított petrezselyem
  • egy csipet só
  • 2 dl zsiradék a kisütéshez


Elkészítése:

Az egész karéj összeillesztjük, mint egy szendvicset és félbevágjuk, hogy legyen 4 szendvicsünk (a négyszögletű kenyérrel könnyebb dolgunk van). A sajtból 4 vékony szeletet vágunk és a kolbászt is vékonyan felkarikázzuk és sima szendvicseket készítünk. Ha ez kész, akkor két oldalán egy-egy fogvájót srégen beleszúrunk, ez fogja összetartani, amíg sül. Csak utána ne felejtsétek el kiszedni, mint majdnem én… 🙂

A tojást mély tányérban villával felverjük és belereszeljük a maradék sajtot, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a sót, jól összekeverjük a villával.

A fogvájóval rögzített szendvicseket óvatosan megfogjuk és mindkét oldalát megmártjuk a sajtos-petrezselymes tojásban, majd forró olajban közepes lángon egy-egy perc alatt mindkét felét aranybarnára sütjük, közben egyszer megfordítva. Én erre egy grill húsforgató csipeszt használok, azzal a legegyszerűbb. Kiszedés után hamar szedjük ki belőle a fogvájókat!

Még melegen, forró teával kínálhatjuk. Igazán finom, ahogy összeolvadnak az ízek a szánkban, a kolbász nagyon enyhén megsül és a sajt is épp csak olvadós lesz ennyi sütési idő alatt és nem folyik ki belőle.

Most készítettem először HahóPihe töltött lángosának ötlete alapján. Amikor a férjem megkóstolta így nyilatkozott:
– Ez tényleg finom!

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is