Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg gépsonka
- 8 db főtt tojás
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 nagy tubus majonéz
- 1 db főtt sárgarépa
- 10 dkg párizsi
- 2 marék főtt zöldborsó
- 1 csomag zselatin
- 1 húsleves kocka
- 3 kisebb savanyú uborka
- egy kevés kukorica
Elkészítése:
A répát, párizsit és az uborkát kockára vágjuk. Ezeket összekeverjük egy tálban és hozzádjuk a borsót. Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt. 1,5 dl vízben felfőzzük a húsleves kockát és belefőzzük a zselatint, majd ezt hozzáöntjük a masszához.
Egy őzgerinc formát kibélelünk sonka szeletekkel és beleöntjük a massza felét.
Erre tesszük az egész tojásokat, melyek végeit levágtuk. Erre rátesszük a maradék masszát. A tetejét is befedjük a sonka szeletekkel. Hűtőbe tesszük és ha megdermedt szeleteljük.
[box style=”info”]Egészséges finom[/box]


