Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Salátaleves / csalánleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 fej saláta, vagy egy jó csokor csalán leforrázva 5 gerezd fokhagyma átnyomva 1 kávéskanál cukor kevés fehérbor kevés liszt kevés olívalolaj kevés só 200 g főzőtejszín Elkészítése: A salátát apró darabokra tépkedjük, besózzuk. Ha csalánból készítjük a levest, akkor előtte a csalánt leforrázzuk. A fokhagymát nem túl forró olajban megpároljuk, majd kevés lisztet […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.01.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 fej saláta, vagy egy jó csokor csalán leforrázva
  • 5 gerezd fokhagyma átnyomva
  • 1 kávéskanál cukor
  • kevés fehérbor
  • kevés liszt
  • kevés olívalolaj
  • kevés só
  • 200 g főzőtejszín


Elkészítése:

A salátát apró darabokra tépkedjük, besózzuk. Ha csalánból készítjük a levest, akkor előtte a csalánt leforrázzuk.

A fokhagymát nem túl forró olajban megpároljuk, majd kevés lisztet szórunk rá. Mikor a liszt aranybarna, felengedjük a borral, és vizet töltünk rá. A cukrot is hozzátesszük.

Hozzáadjuk a salátát (csalánt), felforraljuk, majd a léből kicsit kivéve, összekeverjük a főzőtejszínnel, majd visszaöntjük levesünkre.

[box style=”info”]Ha csalánból készítjük a levest, a forrázás elveszi a csípősséget, és egy rendkívül különleges, pikáns levest kapunk. Bátraké a szerencse![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Tavasz Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is