Elkészítése
Hozzávalók:
- 40 dkg penne tészta
- 40 dkg zöldborsó
- 10 dkg parmezán vagy más sajt reszelve
- 3 evőkanál olaj
- 5 dkg dióbél
- ízlés szerint só
- 5 dkg bacon felkockázva
- petrezselyemzöld
- 2 cikk fokhagyma
Elkészítése:
A tésztát megfőzzük, majd leszűrjük.
A bacont csíkokra vágjuk és kisütjük.
Közben megfőzzük zöldborsót sós vízben, majd leszűrjük és botmixerrel pépesítjük, egy részét egészben hagyjuk. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a fokhagymát, olajat és reszelt sajtot. Összeturmixoljuk és a kifőtt tésztára öntjük.
A kifőtt tésztát a pestoval, bacon csíkokkal és a zöldborsóval tálaljuk.

