Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt 10 dkg cukor 17 dkg margarin 1 cs sütőpor 4 tojás sárga 1 citrom reszelt héja csipet só Krémhez: 450 g natúr joghurt 330 g tejföl 1 citrom leve 15 dkg porcukor 6 ek púpozott evőkanál rétesliszt 4 tojásfehérje Elkészítése: Tészta: Alaposan gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, amíg egyenletes és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.01.26.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 17 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 4 tojás sárga
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

Krémhez:

  • 450 g natúr joghurt
  • 330 g tejföl
  • 1 citrom leve
  • 15 dkg porcukor
  • 6 ek púpozott evőkanál rétesliszt
  • 4 tojásfehérje


Elkészítése:

Tészta:

Alaposan gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, amíg egyenletes és sima tésztát nem kapunk. Ha a tészta nehezen áll össze, adjunk hozzá egy evőkanál tejfölt, hogy könnyebben formázható legyen.

Csomagoljuk be a tésztát folpackba, és helyezzük a hűtőbe legalább 30 percre, hogy megkeményedjen és könnyebben kezelhető legyen.

Krém:

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a cukorral.

Fokozatosan, óvatosan adjuk hozzá a joghurtot, a tejfölt, és a citrom levét, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.

Óvatosan forgassuk bele a réteslisztet, hogy a krém sima és homogén legyen.

Összeállítás:

Nyújtsuk ki a tésztát enyhén lisztezett felületen, majd helyezzük egy 23×38 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe. Terítsük el a tészta kétharmadát egyenletesen a tepsiben.

Eloszlatjuk a krémet egyenletesen a tészta tetején.

A maradék tésztát reszeljük rá nagy lyukú reszelővel a krém tetejére.

Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük a süteményt. A sütés felénél lefedjük alufóliával, hogy a teteje aranybarna maradjon, de ne égjen meg.

A sütési idő körülbelül 30 perc, de a tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni a tepsiben, mielőtt felszeletelnénk

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is