Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojás
- 15 dkg porcukor
- 4 ek édes fehérbor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 6 tojás sárgája
- 5 ek liszt
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Hab:
- 6 tojásfehérje
- 30 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a bort, a sütőporos lisztet, kakaóport, végül a tojások felvert habját. Egy 25*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a tojás sárgáját a liszttel, vaníliás cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk az előzőleg elkevert porcukros margarint és jól kihabosítjuk. A kisült lap tetejére simítjuk.
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük és a krémre terítjük. Díszíthetjük reszelt csokival.

