Elkészítése
Hozzávalók:
- 70 dkg tőkehal filé
- fél citrom leve
- 2 tojás
- 6-8 ek finomliszt
- 2 dl világos sör
- só
- frissen őrölt bors
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A fagyasztott halat szobahőmérsékleten felengedjük, majd papirtörlővel szárazra töröljük és keresztben félbe vágjuk. Meglocsoljuk egy fél citrom levével, majd sózzuk és borsozzuk.
A tojásokat egy kevés sóval felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sör fokozatos adagolásával simára keverjük. Tejföl sűrűségű masszát kell kapnunk, ha nem lenne elég sűrű, adjunk hozzá még lisztet.
Egy tányérba lisztet teszünk, először ebben, majd a tojásos masszában forgatjuk meg a halakat.
A bepanírozott halakat forró olajban aranysárgára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Tipp:
Párolt vegyes zöldségköret, vagy petrezselymes és tartármártás illik hozzá.






