Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Pezsgős, mazsolás, párolt káposzta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kisebb fej káposzta 2 kis fej lila hagyma 10 dkg. mazsola 1 kávés kanál kömény só, bors kevés barna cukor, vagy édesítőszer, esetleg nyírfacukor 1 ek. olaj 1 dl. édes pezsgő kevés fehérbor ecet csipet csombor (borsikafű) kevés kakukkfű Elkészítése: A mazsolát a pezsgőbe áztatjuk. A káposztát legyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.01.30.

Elkészítése

Hozzávalók:
1 kisebb fej káposzta
2 kis fej lila hagyma
10 dkg. mazsola
1 kávés kanál kömény
só, bors
kevés barna cukor, vagy édesítőszer, esetleg nyírfacukor
1 ek. olaj
1 dl. édes pezsgő
kevés fehérbor ecet
csipet csombor (borsikafű)
kevés kakukkfű

Elkészítése:

A mazsolát a pezsgőbe áztatjuk.

A káposztát legyaluljuk, vagy apróra vágjuk, majd besózzuk. A lila hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk. 10 perc állás után a káposztát kevés olajon pároljuk, majd rövid idő után hozzáadjuk a lila hagymát, az egész köményt, a borsot, a barna cukrot, vagy szorbitot. Fedő alatt pároljuk.

Ne feledkezzünk meg a káposzta időnkénti megkavarásáról! Mikor a káposzta kicsit megpuhul, picit barnul, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát a pezsgővel együtt, kevés borecetet, és a zöld fűszereket is. Ne felejtsük megkóstolni, és ha kell ízesíteni. Még 10 perc párolás után tálalhatjuk.

[box style=”info”]Disznótoros ételek, sültek, kacsacomb elengedhetetlen körete.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is