Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 db kígyóuborka
- 1 szál póréhagyma
- 5 kanál tejföl
- 1 kávéskanál szárított chili
- 1 kevés só
- 1 kevés őrölt bors
- 1 kanál almaecet
Elkészítése:
A póréhagymát felcsíkozom, kicsit megsózom.
Az uborkát becsíkozom, bevagdosom, majd zöldséghámozóval zsülienre vágom (a fázisképeken jól látható az eljárás).
Összekeverem a póréval, a tejföllel, az almaecettel, kevés szárított chilit adok hozzá, megborsozom.
Sót, csak akkor adok hozzá, ha szükséges, mert a pórét az elején megsóztam.
A póréhagymát érdemes jó előre besózni, mert akkor kellően megvonul mire összekeverjük.
Lehet kevés ételízesítőt is hozzákeverni.

