Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 csirke alsócomb 1/2 dl étolaj vagy olíva 2 teáskanál tandori masala fűszerkeverék 10 szem szecsuáni bors 3 gerezd fokhagyma reszelve 1 teáskanál só ízlés szerint cayenne bors Köret: 1 kg távolkeleti zöldségkeverék (akár mirelit is) (zsenge mungóbab csíra, kandírozott gyömbér, répa, póréhagyma, zsenge hüvelyes zöldborsó, káposzta, karfiol, brokkoli, bambuszrügy, paprika, fafül gomba, csiperke […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2015.01.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 csirke alsócomb
  • 1/2 dl étolaj vagy olíva
  • 2 teáskanál tandori masala fűszerkeverék
  • 10 szem szecsuáni bors
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 teáskanál só
  • ízlés szerint cayenne bors

Köret:

  • 1 kg távolkeleti zöldségkeverék (akár mirelit is) (zsenge mungóbab csíra, kandírozott gyömbér, répa, póréhagyma, zsenge hüvelyes zöldborsó, káposzta, karfiol, brokkoli, bambuszrügy, paprika, fafül gomba, csiperke gomba, stb bármi, ami zöldség és egészséges)
  • 2 teáskanál indiai Bombay masala
  • 1/2 dl oliva olaj (lehet étolaj is)
  • pici só és bors
  • 30 dkg rizs
  • kevés olaj
  • víz vagy csontleves
  • petrezselyem zöld (akár szárított)
  • ételízesítő
  • kevés őrölt bors


Elkészítése:

A fűszereket az olajjal jól elkeverjük és bedörzsöljük vele a csirkecombokat, majd kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják (aki szereti csípősen, bátran szórhat rá a szecsuáni borsból és gazdagíthatja cayenne borssal).

Sütőben, pici vízzel alatta, lefedve 190 fokon pároljuk 20 percig, majd miután félig megpuhult a hús, levéve a sütőedény fedelét, szép pirosra sütjük.

A wokot felfórosítjuk az olajjal és beleszórjuk (ha mirelit, akkor fagyosan) a zöldségeket, megfűszerezzük. Kis levet fog engedni, azon puhára pároljuk. Ha friss zöldségekkel dolgozunk, figyelni kell nehogy lekapja, ha igényli egy gyűszűnyi pici vizet lehet rá önteni. Tálalásig lefedve tartjuk.

A rizst az olajon kissé megfuttatjuk/pirítjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel vagy csontlével, beleszórjuk a fűszereket és a petrezselymet, majd puhára pároljuk, ha kell pótoljuk a vizet, de csak kis adagokban!
[box style=”info”]Készítettem már tarjával is és nagyon ízlett a családban mindenkinek![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Indiai Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is