Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Vadlazac, csípős mustáros narancsmártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 szelet lazacfilé (400 g) só, frissen őrölt bors 1 citrom leve kevés olíva olaj a pácoláshoz 2-3 gerezd fokhagyma 1 kisebb chili, vagy kiskanálnyi szárított chili pehely. (ha valaki nem szereti csípősen elhagyható) 2 db narancs 1 evőkanál mustár 0,5 dl száraz fehérbor 2 dl alaplé kevés olíva olaj a sütéshez Elkészítése: Ha […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gasztropajti
Beküldte: 2015.01.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé (400 g)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 citrom leve
  • kevés olíva olaj a pácoláshoz
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb chili, vagy kiskanálnyi szárított chili pehely. (ha valaki nem szereti csípősen elhagyható)
  • 2 db narancs
  • 1 evőkanál mustár
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 2 dl alaplé
  • kevés olíva olaj a sütéshez


Elkészítése:

Ha fagyasztott lazacfilét használunk kiolvasztjuk, majd lecsepegtetjük. Ha előhűtött friss lazacot, erre nincs szükség.

A bőr nélküli szálkamentes lazacszeleteket durva szemű tengeri sóval, és frissen őrölt borssal mindkét oldalon enyhén bedörzsöljük, egy citrom levét rácsorgatjuk, valamint kevés extra szűz olíva olajjal is vigyázva bedörzsölve, zárt edényben legalább két órára, de jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Sütés előtt papírtörlővel leitatjuk, majd kevés olajon mindkét oldalát 3-3 percig sütjük. a serpenyőbe 2-3 gerezd kés lapjával szétnyomott fokhagymát is teszünk. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert a lazac gumiszerűvé válik, és jelentősen csökken élvezeti értéke! Ha ujjunk nyomására puha, ruganyos a lazac, akkor megsült.

A lazacszeleteket papírtörlőre szedjük, és letakarjuk. A serpenyőben maradt kevés olajra, és a megpárolódott fokhagymára kevés bort öntünk, majd 2 meghámozott apróra darabolt narancsot, és egy kisebb chilit, vagy kevés chili pelyhet adunk hozzá.

Mustárt, és hús, vagy csont alaplét öntünk a serpenyőbe, majd összeforraljuk addig, hogy a mártás besűrűsödjön.

Főtt rizzsel, salátával tálaljuk a lazac szeletet, a narancsmártással.

[box style=”info”]A vadlazac az egyik legegészségesebb halféle. A lazachús színezőanyaga az astaxantin az immunrendszer aktivitását jelentősen növeli, a húsban lévő omega-3 zsírsav jótékony hatással bír a szív, érrendszeri problémákra, kitűnő gyulladáscsökkentő.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is