Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Citromos, borsos halfilé

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg tengeri halfilé (fagyasztott) 1 citrom leve kevés só frissen őrölt bors ízlés szerint 1 kanál mustár 2 kanál tejföl vagy főzőtejszín néhány gerezd fokhagyma 1 dl száraz rozé bor Elkészítése: A fagyasztott halfilét kiolvasztottam. Leitattam a nedvességet, majd borsot őröltem rá és megsóztam. Forró olajban néhány fokhagymagerezd mellett, mindkét oldalán 3-3 percig […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gasztropajti
Beküldte: 2015.01.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg tengeri halfilé (fagyasztott)
  • 1 citrom leve
  • kevés só
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kanál mustár
  • 2 kanál tejföl vagy főzőtejszín
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz rozé bor


Elkészítése:

A fagyasztott halfilét kiolvasztottam. Leitattam a nedvességet, majd borsot őröltem rá és megsóztam.

Forró olajban néhány fokhagymagerezd mellett, mindkét oldalán 3-3 percig sütöttem a halszeleteket, közben 1 dl bort öntöttem a serpenyőbe, majd mikor megsültek papírtörlőre szedtem és leitattam a zsiradékot.

Mikor minden szelet megsült, a serpenyőben maradt lére 1 kanál mustárt és 2 kanál tejfölt, kevés citromlevet öntve, összeforraltam (elkészíthető a mártás főzőtejszínnel is).

A közben elkészült vajas krumplipürével és zöld salátával tálaltam, bőséges mártással.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is