Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Halászlevek

Szegedi halászlé

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Első lépésként a finom kockára vágott vöröshagymát 2 evőkanál zsíron megpuhítjuk.Miután üvegesre pároltuk a hagymát, hozzáadjuk a hal csontjait, a fejet, a farkat, az uszonyokat, a kisebb halakat, belerakjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, rászórjuk a pirospaprikát, a sót, majd összefőzzük.Amint rotyogni kezd, hideg vízzel felöntjük és 45 percig egyenletes tűznél főni hagyjuk.Amikor felforrt a lé, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2010.05.03.

Hozzávalók

Elkészítése

Első lépésként a finom kockára vágott vöröshagymát 2 evőkanál zsíron megpuhítjuk.Miután üvegesre pároltuk a hagymát, hozzáadjuk a hal csontjait, a fejet, a farkat, az uszonyokat, a kisebb halakat, belerakjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, rászórjuk a pirospaprikát, a sót, majd összefőzzük.Amint rotyogni kezd, hideg vízzel felöntjük és 45 percig egyenletes tűznél főni hagyjuk.Amikor felforrt a lé, az egészet áttörjük, szitán átpasszírozzuk.Máris elkészült a sűrű, tartalmas hal-alaplé!Elővesszük a sózott, előre bevagdalt nagyobb halszeleteket és hozzáadjuk az alapléhez.A halfilét mélyen, egészen a bőrig vágjuk be, hogy a szálkák könnyebben fogyaszthatók legyenek.Felhígítjuk a lét annyira, hogy a halszeleteket teljesen ellepje.Lassú tűzön további 30 percig főzzük, ügyelve arra, hogy közben nem kevergetjük a halat, csak a bográcsot forgatjuk!Mielőtt levennénk a tűzről, az ikrát és a tejet is belefőzzük a hallébe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is