Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi zsemlék

Hot-Dog buci

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg sima liszt 7,5 dkg budafoki élesztő 1/2 dl étolaj 1 teáskanál só csipet kristálycukor meleg víz 1 tojás a kenéshez szezámmag Elkészítése: Kézi dagasztásnál egy tálba beletesszük a lisztet, elkeverjük benne a sót, kis mélyedést készítünk a közepébe, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a csipet k.cukrot és felöntjük egy kevés meleg vízzel. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
pontycomb
Beküldte: 2015.01.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sima liszt
  • 7,5 dkg budafoki élesztő
  • 1/2 dl étolaj
  • 1 teáskanál só
  • csipet kristálycukor
  • meleg víz
  • 1 tojás a kenéshez
  • szezámmag


Elkészítése:

Kézi dagasztásnál egy tálba beletesszük a lisztet, elkeverjük benne a sót, kis mélyedést készítünk a közepébe, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a csipet k.cukrot és felöntjük egy kevés meleg vízzel.

Pár perc múlva mikor feljött az élesztő, beleöntjük az étolajat és összedolgozzuk az anyagokat. Ha kell, a vizet pótoljuk és szép simára, kissé lágyra, de gyúrhatóra dagasszuk a tésztát.

Meleg helyen letakarva legalább 1 órát pihentessük, kelesszük.

A tálból kivéve egy lisztezett deszkán kicsit meglapítjuk, késsel 16-18 egyenlő részre vágjuk, hosszúkás hot-dog formára hajtogatjuk, hengereljük és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.

Megkenjük tojással, megszórjuk szezámmal és sóval, díszítésként vékonyan bevagdossuk és 15 percet hagyjuk pihenni.

180 fokon kb. 15-20 perc alatt (alsó-felső) szép aranybarnára sütjük.

Miután kihűlt, hosszában felvágjuk és ízlés szerint virslivel, sütőkolbásszal, felvágottal, Sonka-sajttal.. bármivel amit szeretünk, megtöltjük. Most én bécsi szelettel és csalamádéval szervíroztam.

[box style=”info”]Ezt a tésztát szoktam összedobni amikor lángost ennénk, annak is nagyon kiváló és finom![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is