Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 6 ek kristálycukor
- 4 ek zsemlemorzsa
- 4 ek darált dió
- 1 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 250 g dió
Krém:
- 6 tojás sárgája
- 6 ek tej
- 50 g cukor
- 500 ml habtejszín
- nutella
- babapiskóta (hosszúkás)
- cappuccino por
Elkészítése:
Egy sütőpapírral bélelt, 25*35 cm-es tepsi aljára tesszük az apróra vágott diót, elegyengetjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot, zsemlemorzsát, darált diót és a liszttel elkevert sütőport. A dióra ráöntjük a tésztát és 180 fokon megsütjük.
Ha megsült, kifordítjuk a tepsiből a tésztát és lehúzzuk róla a papírt, így a vágott dió kerül fölülre. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd megkenjük nutellával.
A tojás sárgákat a cukorral és a tejjel gőz fölött, állandó keverés mellett besűrítjük. A habtejszínt keményre felverjük és belekeverjük a kihűlt tojáskrémet. A krém felét elterítjük a nutellás rétegen. Főtt cappuccinóba mártogatott babapiskótával kirakjuk a süti tetejét. A megmaradt krémmel befedjük a piskótákat és megszórjuk cappuccino porral, majd hűtőbe rakjuk minimum 5 órára.

