Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskótához: 25 dkg porcukor 4 egész tojás 1 citrom héja és leve 20 dkg liszt 4 ek forró víz 1 cs sütőpor Krémhez: 4 dl tej 10 dkg liszt 10 dkg cukor 2 vaníliás cukor 25 dkg vaj Lekenéshez: 20 ml rumos tej Mázhoz: 15 dkg csokoládé 1 ek olaj Elkészítése: A tojásfehérjéket a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.01.31.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 25 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1 citrom héja és leve
  • 20 dkg liszt
  • 4 ek forró víz
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj

Lekenéshez:

  • 20 ml rumos tej

Mázhoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek olaj


Elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral keményre felvertem, hozzáadtam a tojás sárgákat, a citrom reszelt héját és levét és a forró vizet.

Jól kidolgoztam. A lisztet a sütőporral összekevertem és a masszába óvatosan belekevertem. Egy 25*39 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem és a masszát beleöntöttem, elsimítottam. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem kb 25 perc alatt.

A tejet, lisztet a cukrokkal simára kevertem, majd sűrűre felfőztem. A kihűlt krémhez hozzáadtam a vajat és alaposan kihabosítottam.

A piskótát kevés rumos tejjel (20 ml) lekentem egy ecsettel. A kihűlt piskótára kentem a krémet, majd csokoládémázzal bevontam.

A mázhoz a csokoládét a mikróban az olajjal felolvasztottam, simára kevertem. Anyósom receptje volt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is