Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Többízű kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 2 evőkanál zsír 2 evőkanál cukor 4 dl aludttej 10 g sütőpor annyi liszt, hogy a tészta jól nyújtható legyen és ne ragadjon A töltelékhez: mák, dió, lekvár vagy ki, mit szeret Elkészítése: A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, több részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk kör alakúra és kb fél cm vastagra. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lacika93
Beküldte: 2015.01.31.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 dl aludttej
  • 10 g sütőpor
  • annyi liszt, hogy a tészta jól nyújtható legyen és ne ragadjon

A töltelékhez:

  • mák, dió, lekvár vagy ki, mit szeret


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, több részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk kör alakúra és kb fél cm vastagra. Akkora háromszögekre vágjuk, amekkora kifliket szeretnénk. A háromszögek szélesebb felére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük.

A tölteléket aszerint kell elkészíteni, hogy mekkora adagot készítünk. A darált mákot vagy diót porcukorral összekeverjük, kicsit megáztatjuk (forró tejet ntünk rá kb 0,5 dl-t), hogy könnyebben rá lehessen tenni a tésztára (kissé ragdjon), különben mind kifolyik belőle.

180 fokos, előmelegített sütöben addig sütjük, amíg világosbarnák nem lesznek a kiflik. Végül ha kihűlt megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Lacika93
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is