Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Gombás töltött csirkecomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 db egész csirkecomb 1 tk mustár só bors 1 nagy fej vöröshagyma 1 ek tyúkzsír Töltelékhez: 1 közepes fej vöröshagyma 2 ek olaj 25 dkg darált sertéshús 4 közepes fej gomba 1 db nyers tojás 2 kis szelet kenyér 1 kis csokor friss petrezselyemlevél 2 gerezd fokhagyma 1 csapott kk só 1 késhegynyi […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.02.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 db egész csirkecomb
  • 1 tk mustár
  • bors
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek tyúkzsír

Töltelékhez:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 4 közepes fej gomba
  • 1 db nyers tojás
  • 2 kis szelet kenyér
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott kk só
  • 1 késhegynyi őrölt bors


Elkészítése:

A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kézzel óvatosan a bőre alá nyúlunk helyet készítve a tölteléknek. Ezt a részt bedörzsöljük mustárral. A zöldségeket megtisztítjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk.

A töltelékhez a felkockázott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a vékony darabokra vágott gombát, jól átforgatjuk és együtt 1-2 percig pirítjuk.

A tűzről levéve hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott petrezselyemlevelet, a tojást, a kicsavart kenyeret, ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk. Ha túl lágy a tészta, korrigálhatjuk 1-2 evőkanálnyi zsemlemorzsával. A tölteléket betöltjük a combok fellazított bőre alá.

Egy közepes tepsit kikenünk kevés tyúkzsírral, beterítjük karikára vágott vöröshagymával és ráfektetjük a megtöltött combokat. Meghintjük sóval, borssal. Ha valaki szereti, megszórhatja szárnyas fűszerkeverékkel is. A sütőt előmelegítjük. A combok közé öntünk kb. 1 dl vizet.

Alufóliával lefedve 220 fokon addig puhítjuk, míg a villa könnyedén belemegy a hús legvastagabb részébe. Ez nekem kb. 100 perc volt. (Ez természetesen eltérhet, hisz függ a sütőtől és a hús vastagságától is.)

Ezután az alufóliát eltávolítva, a hőfokot 180-ra csökkentve pirítjuk a combokat. (Nálam kb. 25 perc volt.) Néha a szaftjával meglocsoljuk, hogy ne száradjon nagyon ki a hús.

[box style=”info”]Ritkán töltök csirkecombot, de még ritkábban készül egyben. Inkább csak nagyobb ünnepek alkalmával kerül fel az étlapra. Tegnap vendégeink voltak, már szombaton előkészítettem, megtöltöttem a húsokat, a hűtőben pihent és vasárnap pedig már csak megsütöttem. A technikát és a töltelék összetételét Anyukámtól tanultam. Krumplipüré köretet kínáltam hozzá.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is