Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Brokkolis csirkekocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 nagyobb, vékony csirkemell szelet 1 kisebb fej brokkoli (kb. 25 dkg) 2 kisebb tojás 4 nagy ek sűrű tejföl 15 dkg trappista sajt 2-3 dkg parmezán (el is hagyható ha nincs otthon) 1 nagy csipet só 1 csipet őrölt bors 0,5 kk házi fokhagymakrém Elkészítése: A megtisztított hús szeleteket (ha picit vastagabb kiklopfoljuk) […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.02.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb, vékony csirkemell szelet
  • 1 kisebb fej brokkoli (kb. 25 dkg)
  • 2 kisebb tojás
  • 4 nagy ek sűrű tejföl
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2-3 dkg parmezán (el is hagyható ha nincs otthon)
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 0,5 kk házi fokhagymakrém


Elkészítése:

A megtisztított hús szeleteket (ha picit vastagabb kiklopfoljuk) meghintjük sóval, borssal és kicsit félretesszük. A brokkolit apró rózsáira szedjük, lobogó, sós vízben 4-5 perc alatt roppanósra főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük.

A tojásokat a tejföllel simára keverjük, majd ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel. Lereszeljük a sajtokat, majd egy nagy marék kivételével a tojásos tejfölbe keverjük. Egy kisebb jénai tálat (21*21*5 cm-es) vékonyan kikenünk egy kávéskanálnyi margarinnal, majd belefektetjük a melleket úgy, hogy teljesen befedjék a jénai alját.
Szépen rárakjuk a brokkoli rózsákat.

Rákanalazzuk a sajtos masszát (nagy része a húsra folyik, de sütés közben szépen megemelkedik), megszórjuk a félretett sajttal.

180 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a sajt a tetején szép barnára pirul, ez kb. 35 perc. Nem szükséges alufóliával lefedni, ennyi idő alatt a hús a tejfölös szószban szépen megpuhul, esetleg egy villával ellenőrizhetjük, hogy puha-e.

Ha hagyjuk egy kicsit hűlni, éles késsel szépen szeletelhető.

[box style=”info”]További képek az elkészítéséről megtekinthetők a blogon.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is