Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Magyaros tarhonyaleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 közepes szál sárgarépa 3 kisebb petrezselyem 1 kisebb karalábé 6 kis darab krumpli 1 közepes fej vöröshagyma 1 kisebb sárga paprika 1 kis csokor friss petrezselyemlevél 3 ek olaj 1 kk só 1 nagy csipet bors 1 csapott tk őrölt pirospaprika 1 ek házi darált paprika 1 kk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka) […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.02.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 közepes szál sárgarépa
  • 3 kisebb petrezselyem
  • 1 kisebb karalábé
  • 6 kis darab krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kisebb sárga paprika
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 3 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 csapott tk őrölt pirospaprika
  • 1 ek házi darált paprika
  • 1 kk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 10 dkg tarhonya tészta


Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A vöröshagymát apró kockára, a sárgarépát, a petrezselymet karikára vágjuk, a krumplit és a karalábét kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a tarhonyát és együtt pirítjuk egy keveset, majd hozzáadjuk a répát, zöldséget, karalábét és átforgatjuk.

Felengedjük kb. 2,5-3 liter vízzel (attól függően, hogy mennyire sűrű levest szeretnénk). Ízesítjük sóval, borssal, őrölt és darált pirospaprikával, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).

A petrezselyemlevelet a kicsumázott paprikába tömködjük és levesbe rakjuk. Fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak, majd a krumplit is hozzáadva utóbbi puhaságáig főzzük.

Melegen kínáljuk.

[box style=”info”]Ez egy egyszerű, sok zöldséges, reszelt tarhonya leves.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is