Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kacsa

Szárnyas receptek

Szalonnás meggyel töltött kacsacomb, rizslepénnyel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Hozzávalók 2 személyre: 2 db kacsacomb A páchoz: 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 evőkanál sárgabaracklekvár 1 mokkáskanál, durvára darált színesbors keverék 3 ágacska friss rozmaring 1 kiskanál őrölt kömény 1 dl olaj A töltelékhez: 10 dkg magozott meggy (fagyasztott) 5 dkg kockázott bacon 0,5 dl meggy pálinka 1 csipet őrölt szegfűszeg só, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
veruss74
Beküldte: 2015.02.06.

Elkészítése

Hozzávalók:
Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db kacsacomb

A páchoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 mokkáskanál, durvára darált színesbors keverék
  • 3 ágacska friss rozmaring
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 dl olaj

A töltelékhez:

  • 10 dkg magozott meggy (fagyasztott)
  • 5 dkg kockázott bacon
  • 0,5 dl meggy pálinka
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • só, bors ízlés szerint

A rizslepényhez:

  • 15 dkg rizs
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál burgonyakeményítő
  • 1 db babérlevél
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 db póréhagyma
  • 2 dkg vaj
  • só, bors ízlés szerint


Elkészítése:

A kacsacombokat előző nap megtisztítjuk, kicsontozzuk és bepácoljuk. A páchoz egy jól záródó edénybe tesszük a megtisztított vöröshagymát gerezdekre vágva, a fokhagymát reszelve, vagy aprítva, egy evőkanál baracklekvárt, egy kiskanál színes borsot, 1 kiskanál őrölt köményt, a rozmaring leveleit aprítva, az olajat. A húsba jól belemasszírozzuk a pácot és lefedve a hűtőben pihentetjük másnapig.

Másnap, egy serpenyőben a bacont lepirítjuk, ha túl sok zsírja van leöntjük. Rátesszük a magozott meggyet és hozzáadjuk a pálinkát és kevés ideig pirítjuk, míg az alkohol elpárolog. Fűszerezzük egy kevés sóval, borssal és egy pici őrölt szegfűszeggel.

Félretesszük kissé hűlni.

A combfilék mindkét oldalát megsózzuk, a baconos meggyel megtöltjük és hústűvel, vagy zsineggel megkötözzük, de össze is varrhatjuk, hogy ne essen ki belőlük a töltelék.

Abban a serpenyőben, amiben a tölteléket készítettük, kevés zsiradékot teszünk és minden oldalát megkapatjuk, megpirítjuk a töltött húsnak, majd egy magasabb falú edényben pici vizet aláöntve megpároljuk.

A rizslepényhez sós vízben megfőzzük a rizst egy babérlevéllel, majd lecsepegtetjük. Egy tálban a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, a burgonyakeményítővel és hozzáadjuk a főtt rizst. Megsózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük. A villával, vagy botmixerrel egy kissé összetörjük a rizst, de nem kell az egészet. A tojásfehérjét kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk. Pár percig hagyjuk pihenni, majd serpenyőben, pici olajon, lassú tűzön, hogy ne égjenek meg hirtelen, tenyérnyi lepénykéket sütünk, minkét felüket szép pirosra.

Egy másik serpenyőben 2 dkg vajon a karikára vágott póréhagymát megdinszteljük pici sóval, borssal.

Tálaláskor a töltött combot éles késsel felszeleteljük, mellé, a rizslepényre halmozzuk a vajban párolt póréhagymát.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is