Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Tejszínes rakott bolognai

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg spagetti tészta 1 közepes vöröshagyma 5 ek napraforgó olaj 50 dkg darált sertéshús só ízlés szerint 2 gerezd fokhagyma 2 csomag bolognai alappor 5 dl főzőtejszín 20 dkg sajt 2 dl tejföl Elkészítése: A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.02.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti tészta
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 50 dkg darált sertéshús
  • só ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csomag bolognai alappor
  • 5 dl főzőtejszín
  • 20 dkg sajt
  • 2 dl tejföl


Elkészítése:

A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát.

Kb. 25 perc múlva ráöntjük a bolognai port, és sűrűsödésig kevergetve főzzük.

Abba a tálba, amibe kiszedtük a spagettit, ráöntjük a húst és a főzőtejszínt. Jól kikeverjük, és olajjal kikent, közepes tepsibe öntjük, és eligazgatjuk.

A sajtot lereszeljük, a felével kikeverjük a tejfölt, és a tészta tetejére simítjuk.

Betesszük sülni. Mielőtt teljesen megsülne, rátesszük a maradék reszelt sajtot, és pár percig visszatesszük sülni.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is