Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
A páchoz:
- 4 evőkanál mustár
- egy evőkanál olaj
- 5 gerezd fokhagyma (lereszelve)
- 1 dl főzőtejszín
- 1 mokkáskanál őrölt, piros fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál só
- frissen őrölt bors
A körethez:
- 5 db közepes méretű burgonya
- 3 szál rozmaring ág
- kevés vaj
Elkészítése:
A húst az egyik szélénél 1 cm-es távolságban bevagdaljuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a hússzeleteket. Ha van időnk egy egész éjszakára hagyjuk benne, ha nincs akkor elég egy óra is.
Mialatt a hús pácolódik a krumplit hasábokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk rá, hogy ne főzzük szét. Vajat teszünk rá és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
A húsokat forró serpenyőben kisütjük, szép pirosra mindkét oldalát, majd forrón tálaljuk. Rozmaringággal díszítjük.


