Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Céklasaláták

Saláta receptek

Gyümölcsös céklasaláta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 cékla 2 alma 1-2 fürt szőlő 2 marék dió Öntet: 1-2 ek tejföl 1 ek majonéz 1-2 ek méz csipet só Elkészítése: A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. A szőlőt szemezzük le. A diót tördeljük kicsit össze. Az összetördelt diót egy teflon serpenyőbe állandó keverés […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 cékla
  • 2 alma
  • 1-2 fürt szőlő
  • 2 marék dió

Öntet:

  • 1-2 ek tejföl
  • 1 ek majonéz
  • 1-2 ek méz
  • csipet só


Elkészítése:

A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.
A szőlőt szemezzük le. A diót tördeljük kicsit össze.

Az összetördelt diót egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett, pörköljük meg (vegyük kicsire a lángot, nehogy megégjen a dió). Amikor már kellően megpörkölődött, öntsük ki a serpenyőből, és hűtsük ki teljesen.

A tejfölt, a majonézt, a mézet, és egy csipet sót keverjünk simára.

Egy tálba tegyük bele a lereszelt almát, céklát, a leszemezett szőlőt, és a pörkölt dió felét. Ezután öntsük rá a tejfölös-majonézes keveréket, és alaposan keverjük össze. Hagyjuk legalább egy óra hosszat állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a saláta tetejét szórjuk meg a maradék pörkölt dióval és úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is