Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lángosok

Lángos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 12 enyhén púpozott ek FreeFrom gm liszt 2 púpozott ek burgonyapehely 2,5 g friss élesztő 2 dl langyos víz csipet só olaj a sütéshez Elkészítése: Az élesztőt a langyos vízben, egy csipet cukor társaságában felfuttatom. A lisztet elkeverem a burgonyapehellyel, hozzáadom az élesztős vizet, egy csipet sót és alaposan összedolgozom. Egyes gm lisztek, lehet […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 12 enyhén púpozott ek FreeFrom gm liszt
  • 2 púpozott ek burgonyapehely
  • 2,5 g friss élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • csipet só
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

Az élesztőt a langyos vízben, egy csipet cukor társaságában felfuttatom.

A lisztet elkeverem a burgonyapehellyel, hozzáadom az élesztős vizet, egy csipet sót és alaposan összedolgozom.

Egyes gm lisztek, lehet kicsit kevesebb vizet igényelnek, mások picit többet. Azt javaslom, hogy kezdjük 1,5 dl vízzel és szükség szerint öntsük a többit. A lényeg, hogy egy jól kezelhető állagú tésztát kapjunk.

Egy gombócot formálok a tésztából és egy tálban, konyharuhával letakarva, meleg helyen 1-1,5 órát kelesztem.

Ha megkelt, négy részre osztom, tetszőleges vastagságúra húzogatom és forró olajban mind a két oldalát pirosra sütöm.

Még forrón, ízlés szerint fokhagymás olajjal, lm tejföllel megkenem, lm pannonia sajttal megszórom és óriási élvezettel fogyasztom!

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is