Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Petrezselymes lapcsánka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg burgonya 1 tojás 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld 6 púpos ek liszt 1 tk só pici bors 2 gerezd fokhagyma olaj, a sütéshez Elkészítése: A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn pépesre reszeljük. Beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyem levelét, a lisztet, a sót, borsot, és belezúzzuk a megtisztított […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.02.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
  • 6 púpos ek liszt
  • 1 tk só
  • pici bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj, a sütéshez


Elkészítése:

A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn pépesre reszeljük.

Beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyem levelét, a lisztet, a sót, borsot, és belezúzzuk a megtisztított fokhagymát.

Alaposan összeforgatjuk.

Egy serpenyőben felhevítünk 4 ek olajat, és egy kanállal merünk kis adagokat a masszából, a kanál domború oldalával szépen elsimítjuk. (Ha sütés közben fogy az olaj, 1-1 kanállal pótolhatjuk.)

Mindkét oldalát 3-3 perc alatt megsütjük.

Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

[box style=”info”]Kínálhatjuk friss zöldségekkel vagy egyszerűen fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal a tetején.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is