Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Csirkecurry csicseriborsóval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé 3 ek kókuszzsír 25 dkg csicseriborsó konzerv 2.5 dl csirke alaplé 3 db hámozott konzervparadicsom 1 nagy db vöröshagyma 2 ek római kömény 1 teáskanál fűszerpaprika 3 cm gyömbér reszelve 1 teáskanál currypor 1 kk őrölt mustármag és koriandermag 1 db chili (kisebb)aprítva 1 gerezd fokhagyma zúzott 0.5 csokor koriander, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 3 ek kókuszzsír
  • 25 dkg csicseriborsó konzerv
  • 2.5 dl csirke alaplé
  • 3 db hámozott konzervparadicsom
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 2 ek római kömény
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 cm gyömbér reszelve
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 kk őrölt mustármag és koriandermag
  • 1 db chili (kisebb)aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma zúzott
  • 0.5 csokor koriander, aprítva
  • 1 dl kókusztej
  • 1 ek garam masala
  • só (ízlés szerint)


Elkészítése:

A csirkemellet feldaraboljuk, a konzerv csicseriborsóról leöntjük a levét.

A csirkemellet 1 kanál kókuszzsíron megpirítjuk, amíg szép aranybarna nem lesz, majd félretesszük.

A maradék zsírt felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, beletesszük a fűszereket (koriandermag, római kömény, mustármag, garam masala), majd kis lángon pár percig pirítjuk őket. Hozzáadjuk a kockázott hagymát, majd aranybarnára pirítjuk.

Hozzáadjuk a fokhagymát, a curryport, a gyömbért, a felkockázott paradicsomot, a babérlevelet és a kimagozott, apróra vágott chillit, majd kis lángon sűrűre főzzük.

10 perc után lassan felengedjük az alaplével, hozzáadjuk a kókusztejet, jól összekeverjük, majd kis lángon 12 percig főzzük. Hozzáadjuk a csirkét és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

Végül elkeverjük benne a csicseriborsót, megszórjuk koriander zölddel és a legvégén sózzuk, ha szükséges.

Rizzsel, vagy naan kenyérrel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Indiai Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is