Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 0,5 kg sertéscomb 1/2 kg oldalas 1 kg kg savanyú káposzta 2 fej vöröshagyma 1 kiskanál só 1 kiskanál őrölt bors 1 kiskanál majoránna 2 kiskanál köménymag 2 evőkanál őrölt pirospaprika 4 babérlevél 1 paprika 1 paradicsom 2 gerezd fokhagyma 330 g tejföl 3 ek liszt Elkészítése: A hagymát kockákra vágjuk. A sertéscombot felszeleteljük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.02.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sertéscomb
  • 1/2 kg oldalas
  • 1 kg kg savanyú káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 1 kiskanál majoránna
  • 2 kiskanál köménymag
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 4 babérlevél
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 330 g tejföl
  • 3 ek liszt


Elkészítése:

A hagymát kockákra vágjuk. A sertéscombot felszeleteljük, majd kis, nagyjából 2*2 centis kockákra vágjuk. Az oldalast is kisebb darabokra vágjuk. A kicsumázott paprikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk.

A hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst és együtt pirítjuk addig, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt.

Hozzáadjuk a köménymagot, a sót, a borsot, a majoránnát és az őrölt paprikát, majd a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, az összenyomott fokhagymát és a babérlevelet. Összekeverjük és felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje. Fedő alatt főzzük nagyjából 30 percen át, amíg a hús félig megpuhul.

Ezután hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát. Összekeverjük és felöntjük vízzel úgy, hogy épp a tetejéig érjen. Még 40-50 percen át főzzük fedő alatt, amíg a káposzta is megpuhul. A tejfölt a liszttel elkeverjük, kevés vízzel hígítjuk és behabarjuk vele az ételt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is