Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott tészták

Tészta félék receptjei

Cukkinis-tojásos tészta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 közepes méretű cukkini 1 nagyobb vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 20 dkg tészta (spagetti, v. házi metélt) sajtmártás 3-4 db tojás só őrölt bors petrezselyemzöld reszelt sajt olívaolaj Sajtmártás hozzávalói: 15 dkg edami sajt 5 dkg vaj 1,5 ek liszt 3 dl tej só őrölt bors Elkészítése: A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.02.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 közepes méretű cukkini
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg tészta (spagetti, v. házi metélt)
  • sajtmártás
  • 3-4 db tojás
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • reszelt sajt
  • olívaolaj

Sajtmártás hozzávalói:

  • 15 dkg edami sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 ek liszt
  • 3 dl tej
  • őrölt bors


Elkészítése:

A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn, majd enyhén sózzuk be, és hagyjuk egy kicsit állni. Ezután alaposan nyomkodjuk ki a levét.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után az alaposan kinyomkodott cukkinit is. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd pár perc alatt, pároljuk puhára. (figyeljünk, nehogy nagyon szétfőjön a cukkini, inkább kicsit roppanós maradjon)

A sajtmártáshoz egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, és pirítsuk világos zsemleszínűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett, apránként öntsük hozzá a tejet, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot. Kevergetve forraljuk ki, és pár perc alatt főzzük sima szósszá.

A tésztát enyhén sós vízbe főzzük puhára, majd szűrjük, és öblítsük le. Ezután alaposan csepegtessük le.

Egy tálba tegyük bele a puhára párolt cukkinit, majd keverjük hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet. Ezután keverjük hozzá a sajtszószt, majd az alaposan lecsepegtetett tésztát. Végül üssük fel a tojásokat egy tányérba, majd villával kicsit verjük fel. Ezután a felvert tojásokat is keverjük a cukkinis-tésztás-szószos masszához.

Egy jénaitálat (v. tepsit) kenjünk ki vajjal, majd öntsük bele a masszát. Ezután a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. (a tetejéről a reszelt sajt el is hagyható)

Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be, és közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve, hagyjuk kicsit hűlni. Tálalás előtt vágjuk ízlés szerint cikkekre, majd így kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is