Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A húsgombóchoz: 1 kg darált pulykahús 1 csupor rizs félkeményre (al dente) főve 1 nagy fej hagyma nagyon apróra vágva, de inkább reszelve pár gerezd fokhagyma 1 tojás 1 mokkáskanál őrölt piros paprika só, őrölt bors ízlés szerint friss, vagy szárított bazsalikom A mártáshoz: 500 g paradicsomszósz kevés só, őrölt bors pár gerezd szétnyomott […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

A húsgombóchoz:

  • 1 kg darált pulykahús
  • 1 csupor rizs félkeményre (al dente) főve
  • 1 nagy fej hagyma nagyon apróra vágva, de inkább reszelve
  • pár gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál őrölt piros paprika
  • só, őrölt bors
  • ízlés szerint friss, vagy szárított bazsalikom

A mártáshoz:

  • 500 g paradicsomszósz
  • kevés só, őrölt bors
  • pár gerezd szétnyomott fokhagyma
  • bazsalikom, oregánó
  • kevés liszt, vagy keményítő a sűrítéshez
  • 2 kg krumpli


Elkészítése:

A gombócokat, külön főztem. Bele lehetne főzni a paradicsomszószba is, de így szebb lesz a tálalásnál, és semmivel sem igényel több időt. A gombócokat a hozzávalókból, összegyúrjuk. A hozzávalók, megegyeznek a töltött káposzta, vagy a töltött paprika húsos töltelékével, de külön felsorolásra kerülnek. Az összegyúrt húsgombócokat megfőzzük.

Mivel előfőzött rizst használunk, nem kell túl hosszú ideig vesződni vele. A rizst, pedig a pulykahús, rövidebb ideig történő főzése miatt főztem elő. Ha sertéshússal csináljuk a gombócokat, elő sem kell főzni a rizst.

A paradicsomszószt is elkészítjük, míg a gombócok főnek. Papírdobozos paradicsompürét használunk, ez elég sűrű, és megfelelően híg is a mártáshoz. Apróra vágott bazsalikom, oregánó leveleket, vagy szárított, morzsolt fűszert teszünk a forrásban lévő paradicsomlébe, valamint nagyon apróra vágott fokhagymát.

Ha túl lazának találjuk a szószt, kevés lisztet adunk egy kis edénybe, a szószból kivett kis mennyiséggel, csomómentesre keverve, behabarjuk. Ezzel a módszerrel, megfelelő sűrűségűre tudjuk főzni.

Ezalatt megfőttek a gombócok, és ahogy kivettük őket, ugyanabban a forró vízben, megfőzzük a meghámozott, kockára vágott krumplit is. A vízhez, most adunk egy kevés sót is, mert a krumpli, sokat vesz fel.

Mikor a krumpli is megfőtt, akár tálalhatunk is. Ha van a kertben, vagy az ablakpárkányon friss bazsalikomlevél, feltétlenül tegyünk a tányérra díszítésként!

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is