Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 közepes fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 60 dkg báránylapocka
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál mustár
- 1 teáskanál szárított tárkony
- 5 levél friss medvehagyma
- késhegynyi feketebors
- 1 db kápia paprika
- 1 db paradicsom
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 4 evőkanál olaj
- 1 dl húsleves
Elkészítése:
Az olajon az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítjuk, majd fűszerezzük paprikával, sóval, borssal, tárkonnyal, és felöntjük 1 dl húslével.
A lapockát apró kockára vágjuk, és a paprikás lébe tesszük, jól elkeverjük, beledobjuk a szintén apróra vágott paradicsomot és kápia paprikát.
A húst addig kevergetjük, amíg kissé elfő a leve, lepirítjuk, majd ezután még annyi folyadékot teszünk hozzá, hogy ellepje, és lassú tűzön főzzük lefedve.
Ha a hús megpuhult, az apróra vágott medvehagymát hozzákeverjük, 3-4 percig főzzük, majd tálaljuk.

