Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött paprika

Töltött paprika

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2-2.5 kg tölteni való paprika 1.5 kg. darált sertés dagadó 3 fej hagyma 3 marék rizs 2 tojás só, őrölt bors 1 doboz (500g.) paradicsomszósz kevés zsír 3 kanál liszt a rántáshoz és külön főzve 1.5 kg. krumpli, köménymagos, sós vízben Elkészítése: A szép, egészséges megmosott paprikák csumája ki lett vágva. A töltelék hozzávalóit […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2-2.5 kg tölteni való paprika
  • 1.5 kg. darált sertés dagadó
  • 3 fej hagyma
  • 3 marék rizs
  • 2 tojás
  • só, őrölt bors
  • 1 doboz (500g.) paradicsomszósz
  • kevés zsír
  • 3 kanál liszt a rántáshoz
  • és külön főzve 1.5 kg. krumpli, köménymagos, sós vízben


Elkészítése:

A szép, egészséges megmosott paprikák csumája ki lett vágva. A töltelék hozzávalóit (darált hús, rizs, só, őrölt bors, apróra vágott, vagy reszelt hagyma, tojás) összekeverjük, majd óvatosan a paprikákba töltjük.

Csak annyira legyünk óvatosak, hogy a paprikák ne repedjenek szét! Nagyobb fazékba, sorba rakva tesszük fel főni, annyi enyhén sós vízben, hogy ellepje. A vízbe tehetünk őrölt pirospaprikát, de csak a színe miatt, valamint beleöntjük a paradicsomszószt is.

Közben a meghámozott, kockákra vágott krumplit, sós, köménymagos vízben feltesszük főni. Természetesen, külön fazékban, mert elég, ha a tányéron keverednek az ízek.

A töltelékek állapotáról, ráérzéssel is informálódhatsz, ha a paprika bőre puhábbnak látszik, valószínű a töltelék is megfőtt. A paprika, húsos végét kicsit levágva, azt megkóstolva, még teljesebb a kép. Ha a rizs megfőtt, minden OK!

Ekkor rántást készítünk zsírból, lisztből, állandó kavargatás mellett, majd azt hideg! vízzel felöntve hozzáadjuk a fazék tartalmához. Rövid főzés után besűrűsödik a szósz is, és kész az étel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is