Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Saláta receptek

Kovászolt cukkini sárgarépával, chilivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg cukkini 3 sárgarépa 2 nagyobb fej hagyma nagy csokor kaporszár vagy friss kapor 5 gerezd fokhagyma 1 kisebb chili 2 ek só 2 szelet kenyér vagy 3 krumpli Elkészítése: A cukkinit meghámozzuk, egyforma hasábokra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, a sárgarépát hosszabb hasábokra vágjuk. A sárgarépát rövid ideig forró, sós vízben blansírozzuk, hogy kicsit […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg cukkini
  • 3 sárgarépa
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • nagy csokor kaporszár vagy friss kapor
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb chili
  • 2 ek só
  • 2 szelet kenyér vagy 3 krumpli


Elkészítése:

A cukkinit meghámozzuk, egyforma hasábokra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, a sárgarépát hosszabb hasábokra vágjuk.

A sárgarépát rövid ideig forró, sós vízben blansírozzuk, hogy kicsit puhuljon, de még roppanós maradjon. Ezt a vizet használhatjuk később az üveg felöntésére is.

5 literes üvegbe rétegezzük a hozzávalókat, ügyelve a helykihasználásra. A hozzávalók mellé vagy közé 10-12 cm-es darabokra vágott kaporszárakat vagy friss kaprot dugdosunk. A megtisztított, feldarabolt fokhagymaszeleteket és a kettévágott chilit is beletesszük. Ha kenyérrel kovászolunk a tetejére, ha krumpliszeletekkel, az aljára, közepére és a tetejére is teszünk belőle.

Felöntjük sós vízzel úgy, hogy a víz literéhez 1 evőkanál só kerüljön. Az öt literes üvegbe tapasztalatom szerint 2 evőkanálnyi kell. A répa blansírozását tehát tanácsos 2 liter vízben, 2 evőkanál sóval végezni. Az üveget a tetején, méretre vágott kaporszárakkal szorítjuk le.

Jó időben 3 nap alatt lesz kész a kovászolás, ha krumplival készítjük 1 nappal tovább tart. Ha viszont krumplis kovászolást végzünk, annak leve kevésbé lesz zavaros, több ideig tárolható és a lé lehűtve kitűnő üdítő!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is