Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Sárközi kerek kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 1/2 liter tej 25 dkg finomliszt 25 dkg teljes kiőrlésű liszt 1 teáskanál barna cukor 2,5 dkg élesztő 1 tojás 7 dkg zsír só Mártáshoz: 10 dkg zsír 3 dl tejföl só bors Elkészítése: Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben egy csipet liszttel felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, kivéve a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
juhaszviki
Beküldte: 2015.02.21.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1/2 liter tej
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 7 dkg zsír

Mártáshoz:

  • 10 dkg zsír
  • 3 dl tejföl
  • bors


Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben egy csipet liszttel felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, kivéve a tejet. A kovászt a lisztekhez adjuk, majd a langyos tejjel addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. Körülbelül 1 órát pihentetjük meleg helyen.

Amikor megkelt akkor nem gyúrjuk, hanem lisztes deszkán kicsit kinyújtjuk és 5 cm vastag csíkokra vágjuk, kicsit megtekerjük és a végeket összeillesztjük. Megkenjük a tetejüket felvert tojással és mehet a sütőbe. Kb 30 perc alatt készre sül 180 fokon.

A zsiradékot felhevítjük, ebbe szórjuk a borsot, a sót, majd rátesszük a tejfölt. Ezzel a masszával nyakon öntjük a kalácsot és élvezzük az ízeket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
juhaszviki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is