Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg fehér bab
- 30 dkg 20 %-os tejföl
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag újhagyma
- 1 csokor snidling
- 10 g piri-piri fűszerkeverék
- 1 ek ételízesítő
- kevés őrölt bors
- kevés babérlevél
- 2 ek ecet (a bab főzőséhez)
- 5 tojás
Elkészítése:
A fehér babot beáztatjuk, majd sós, ecetes, babéros vízben megfőzzük.
A tojásokat keményre főzzük, az újhagymát és a snidlinget apróra vágjuk.
A főtt tojásokat meghámozzuk, a sárgáját kivesszük, a fehérjét felkockázzuk.
A tojások sárgáját a tejszínnel összekeverjük, hozzáadjuk a piri-piri keveréket, valamint némi ételízesítőt is. Ezt jól elkeverjük. Az előzőleg megfőzött babra öntjük és vigyázva elkeverjük.
A snidling és az újhagyma hozzáadása után tejfölt öntünk a salátához és óvatosan összekeverjük. Vigyázzunk, hogy ne törjenek a babszemek.
Kipróbálható szárított chilivel és reszelt citromhéjjal is. Így kicsit pikánsabb lesz.

