Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Vad receptek

Vaddisznópörkölt erdei gombával, borókával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 kg vaddisznóhús 20 dkg füstölt szalonna 1,5 kg hagyma 1 fej fokhagyma 3 db zöldpaprika 1-2 db csípős paprika 3 db paradicsom 1 kanál só 1 kis kanál köménymag 3 evőkanál őrölt pirospaprika 2 dl száraz vörösbor 250 g szárított erdei gomba (vagy 1 kg friss) 50 g borókabogyó Elkészítése: A húst feldaraboljuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
20 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 kg vaddisznóhús
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1,5 kg hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 db zöldpaprika
  • 1-2 db csípős paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 kanál só
  • 1 kis kanál köménymag
  • 3 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 250 g szárított erdei gomba (vagy 1 kg friss)
  • 50 g borókabogyó


Elkészítése:

A húst feldaraboljuk, többször átöblítjük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk.

A szalonnát kis csíkokra vágjuk, majd pici zsiradékon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a hagymát, a köménymagot, és a fokhagyma felét. Mikor kicsit pirult, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk.

A nagyon apróra vágott paradicsomot, zöldpaprikát és a hegyes, csípős paprikát is hozzáadjuk. Megsózzuk, és az előzőleg mozsárban kicsit megtört borókabogyót is hozzáadjuk. Kevés vizet töltünk hozzá, annyit, hogy éppen ne lepje el.

Időnként a bográcsot megforgatva, hosszú időn keresztül főzzük. Ha öreg a vad, kávéskanálnyi szódabikarbónát tehetünk bele, mert attól könnyebben puhul a hús.

Közben langyos vízbe beáztatjuk a szárított gombát. Ha friss gombát használunk, erre nincs szükség. Mikor felforrt, megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk.

Az őrölt pirospaprikát borban elkeverjük, és a forrásban lévő pörkölt tetejére öntjük. Hozzáadjuk a beáztatott gombát, a megmaradt fokhagymát, majd ismét felforraljuk. Más vadhúsból, de birkából, marhából is hasonló módon készíthetünk pörköltet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is