Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Farsangi fánk (Óvónéni receptje alapján)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 0,5 dl tej 1 ek cukor 5 dkg vaj 3,5 dkg élesztő 2 tojás 2 csipet só 1-2 ek rum kb. 70 dkg liszt Elkészítése: A langyos tejbe beletesszük az 1 ek cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk. Szétválasszuk a tojásokat, a sárgáját a tejbe tesszük, a fehérjét külön felverjük, és így adjuk a tejhez […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 5 dkg vaj
  • 3,5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 2 csipet só
  • 1-2 ek rum
  • kb. 70 dkg liszt


Elkészítése:

A langyos tejbe beletesszük az 1 ek cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk. Szétválasszuk a tojásokat, a sárgáját a tejbe tesszük, a fehérjét külön felverjük, és így adjuk a tejhez a rummal, és a sóval együtt.

A masszát kikeverjük, és hozzászitáljuk a lisztet. Addig dagasztjuk, amíg szép, sima tésztát kapunk.

A vajat az edény falára kenjük, és tovább dagasztjuk a tésztát, míg az teljesen sima lesz.

Végül kilisztezzük az edényünket, és a tésztát is körben, majd meleg helyen kb. 30-40 percig kelni hagyjuk.

A tésztánkat kelés után egy abroszra borítjuk, és kézzel szétterítjük, összehajtjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Éles pohárral kiszaggatjuk, és 15 percig ismét kelni hagyjuk.

Forró olajban, fedő alatt kisütjük.

Vaníliás porcukorral, és ízlés szerint lekvárral tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is