Elkészítése
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéslapocka
- 3 szál sárgarépa
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 dl tejföl
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál friss tárkony
- só
- bors
- 4 evőkanál olaj
- 1 citrom
Elkészítése:
Az apróra kockázott hagymát az olajon megdinszteljük. A lapockát megtisztítjuk az inaktól és felesleges zsiradéktól. Ezután kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Kb 10 perc alatt átsütjük, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a tárkonyt, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedjük és puhára pároljuk a húst. A vizet időnként pótoljuk.
Mikor a hús puha, beletesszük a felkarikázott sárgarépát és darabolt gombát, ezeket is puhára főzzük. Megsózzuk, borsozzuk a ragut és pár csepp citromlével ízesítjük. A maradék tárkonyt beledobjuk, tejföllel beforraljuk. Levesszük a tűzhelyről és nokedlivel tálaljuk.

