Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 kávéskanál só
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál petrezselyem
- 7 dkg kukoricaliszt
- 1 kk bors (őrölt)
- 50 dkg tintahal (bébi)
- 1 db citrom (a tálaláshoz)
Elkészítése:
A kukoricalisztbe keverjük a borsot, sót és paprikát, petrezselymet, majd a tisztított tintahal karikákat belerakjuk, sorba annyit, amennyit egyszerre kisütünk.
Összerázzuk a tálban. Zacskóba is tehetjük a lisztes keveréket, majd a csápokat és tintahalkarikákat, így praktikusabb is, és nem piszkítjuk be a kezünket sem. Rázzuk jól össze, hogy mindenhol érje a fűszeres liszt.
Ezután forró olajban szép pirosra sütjük. A kész halat szedjük ki papírtörlőre, és ha lecsepegett róla a felesleges olaj, akkor szedjük tányérra, és citromkarikával kínáljuk. Azonnal álljunk neki ennek a fenséges finomságnak!
