Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A babot és az árpagyöngyét előző nap beáztatom. Másnap a babot felteszem főzni, és kb. 10 percig főzöm, majd a levet eltávolítom a gyomor kímélése érdekében. A répákat karikára vágom. A hagymát apróra vágom, és a fokhagymával együtt zsíron üvegesre párolom. Ízesítő kockával kb. 1 liter forró vízben alapot készítek, amiben feloldom az ízesítőt. Az […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.11.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A babot és az árpagyöngyét előző nap beáztatom. Másnap a babot felteszem főzni, és kb. 10 percig főzöm, majd a levet eltávolítom a gyomor kímélése érdekében.

A répákat karikára vágom. A hagymát apróra vágom, és a fokhagymával együtt zsíron üvegesre párolom. Ízesítő kockával kb. 1 liter forró vízben alapot készítek, amiben feloldom az ízesítőt. Az alaphoz hozzáadjuk a hagymát, babot, árpagyöngyét, répát, babérlevelet, lisztet, pirospaprikát és sűrített paradicsomot – mindent egyszerre. Az egészet összekeverem.

A lábos alá vastag lángelosztót teszek, és nagyon kis lángon kb. 4-5 óráig főzöm, amíg a bab meg nem puhul. Közben, ha szükséges, meleg vízzel pótolom.

Nagyon laktató étel, amihez jól megy egy üveg hideg sör vagy egy pohár badacsonyi bor. Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Mexikói Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is