Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg darált sertés- és marhahús só bors 1 db tojás 3 gerezd fokhagyma 1 kisebb vöröshagyma fűszerpaprika petrezselyemzöld 5 dkg csiperkegomba 1 db zöld kosszarvú paprika 1 ek rizs 1/2 dl száraz fehérbor friss kakukkfű Öntethez a tetejére: folyékony margarin 5 dl tejföl kevés só 1 tojás reszelt parmezán sajt 8 db cukkini […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertés- és marhahús
  • bors
  • 1 db tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • petrezselyemzöld
  • 5 dkg csiperkegomba
  • 1 db zöld kosszarvú paprika
  • 1 ek rizs
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • friss kakukkfű

Öntethez a tetejére:

  • folyékony margarin
  • 5 dl tejföl
  • kevés só
  • 1 tojás
  • reszelt parmezán sajt
  • 8 db cukkini (20-25 cm-es)


Elkészítése:

A cukkiniket megmosom, és karalábévájóval eltávolítom a magházát, majd fóliával bélelt tepsibe teszem, és megszórom kevés sóval.

Olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, és hozzáadom a szintén apróra vágott gombát és paprikát. Sózom, borsozom, majd felöntöm borral, és kicsit párolom, majd hagyom kihűlni.

A húst sózom, borsozom, a tojással és a többi fűszerekkel, a rizzsel, kihűlt gombával összedolgozom, majd megtöltöm vele a cukkinik belsejét.

A tejfölbe belekeverem a tojást, a sót és a parmezánt, jól elkeverem egy villa segítségével. Folyékony margarinnal megöntözöm a töltött zöldségeket, és leöntöm az öntettel.

180 fokon 30 percig sütöm. Kapormártással és párolt rizzsel kínálom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is