Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg rókagomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3-4 db burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
- 2 dl főzőtejszín
- fűszerpaprika
- 1 evőkanál rétesliszt
- 1 húsleveskocka vagy ételízesítő
A galuskához:
- 1 tojás
- 4 evőkanál liszt
Elkészítése:
A kockára vágott hagymát, szalonnát olajon elősütjük, majd a lepirult szalonnára szórjuk a lisztet, fűszerpaprikát, borsot, sót, majd vízzel felöntjük.
A burgonyát, répát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, és hozzáadjuk a leveshez.
A rókagombát enyhén cukros, felforrt vízzel leforrázzuk, és csak ezután tesszük a levesbe. Egy húsleveskockával ízesítjük, és puhára főzzük.
A tojásból, lisztből, és némi vízből galuskatésztát szaggatunk a levesbe, amit ezután tejszínnel dúsítunk. Melegen tálaljuk.


