Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 5 tojássárgája
- 1 tk zselatin
- 200 ml habtejszín
- 3 ek méz
- 2 tojásfehérje
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 ek porcukor a fehérjébe
- 1 kk porcukor a tejszínbe
- 9 darab babapiskóta
Elkészítése:
A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett vízgőz fölött addig melegítem, amíg sima masszát nem kapok. Leveszem a gőzről, majd hozzákeverem az előzőleg egy evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve lehűtöm szoba hőmérsékletűre.
A tejszínt és a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verem, és amint a tojássárgás massza kihűlt, mindkettőt nagyon óvatosan belekeverem.
Egy kb. másfél literes püspökkenyér formát kibéleltem folpackkal, és félig töltöm a masszával, majd megrakosgatom a babapiskótával, végül ráöntöm a maradék krémet.
Legalább 5-6 órára hűtőbe teszem, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át ott tartom.
A formából kiborítva vizes késsel könnyedén szeletelhető.

