Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Vöröslencsés csicseriborsó leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál olaj 10 dkg vöröslencse 1 konzerv csicseriborsó őrölt római kömény só 2 hámozott paradicsom 2 dl görög joghurt 1 csokor petrezselyemzöld 1 kápia paprika kevés bors 1 l zöldség alaplé Elkészítése: Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Keverjük hozzá a köményt és a paprikát. Adjuk hozzá a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg vöröslencse
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • őrölt római kömény
  • 2 hámozott paradicsom
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kápia paprika
  • kevés bors
  • 1 l zöldség alaplé


Elkészítése:

Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Keverjük hozzá a köményt és a paprikát. Adjuk hozzá a lencsét, amit 5 órán át áztattunk előtte.

Hozzáadjuk a paradicsomot, majd az alaplével felöntjük. Megfőzzük, és utána botmixerrel pürésítjük, majd a csicseriborsót hozzáadva főzzük tovább néhány percig, végül sózzuk, borsozzuk.

A legvégén keverjük bele a joghurtot és az apróra vágott petrezselymet, majd tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Indiai Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is