Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csokis sütik

Sütemény receptek

Sütés nélküli receptek

Szájban szétrobbanó marcipános csokitorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg Amaretti keksz 8 dkg olvasztott vaj 2 dl habtejszín (30% – os) 10 dkg fehér csokoládé 12 dkg étcsokoládé 1 tk expressz zselatin 12 dkg marcipán 3-4 dkg szeletelt mandula 2 csomag robbanós cukor 1/2 dl Amaretto likőr Elkészítése: A kekszet morzsoljuk durvára. Szerintem sokkal finomabb az alap, ha maradnak benne nagyobb, […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg Amaretti keksz
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 2 dl habtejszín (30% – os)
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 1 tk expressz zselatin
  • 12 dkg marcipán
  • 3-4 dkg szeletelt mandula
  • 2 csomag robbanós cukor
  • 1/2 dl Amaretto likőr


Elkészítése:

A kekszet morzsoljuk durvára. Szerintem sokkal finomabb az alap, ha maradnak benne nagyobb, ropogós darabok, a vaj úgyis összefogja.

A vajat olvasszuk meg és öntsük a morzsára. Jól keverjük össze. Várjunk vele, hagyjuk kissé kihűlni.

A tortaformát szórjuk be kevés robbanós cukorkával. A kekszes morzsához is keverjünk a cukorkából és óvatosan nyomkodjuk el a forma aljában, majd tegyük a hűtőbe.

A tejszínt melegítsük fel, de nem kell forralni. A csokikat törjük össze és vízgőz felett olvasszuk fel. A meleg tejszínt apránként keverjük a csokoládéhoz, közben egy spatulával szorgosan kevergessük, hogy szép fényes krémet kapjunk. Adjuk hozzá a zselatint és az Amaretto likőrt és keverjük addig, amíg teljesen egynemű és fényes krém születik belőle. Hagyjuk szobahőmérsékleten lehűlni.

A marcipánt nyújtsuk a formánkkal megegyező méretű karikára.

Vegyük ki a hűtőből az alapot. Szórjuk meg robbanós cukorral és óvatosan fektessük rá a marcipánt. A széleit nyomkodjuk a széléhez, hogy a krém ne tudjon átfolyni rajta.

A lehűlt krémet öntsük a marcipánrétegre és tegyük pár órára a hűtőbe, de a legjobb, ha egy éjszakát hagyjuk.

A szeletelt mandulát pirítsuk meg egy száraz serpenyőben és hagyjuk teljesen kihűlni.

Az alaposan kifagyott tortát ültessük egy felfordított tálra és karamellizáló pisztollyal melegítsük körbe, így gyönyörűen elengedi a krém a karimát, majd csúsztassuk le a peremet.

A tortát emeljük át egy tortatálra.

A lehűlt pirított mandulát keverjük el a robbanós cukorral és szórjuk meg a torta tetejét. Ezt a műveletet érdemes csak a tálalás előtt elvégezni, hogy bőséggel legyen a tortán a robbanóanyagból.

[box style=”info”]Az alapanyag egy 16 centis formához elegendő.
Nem kell sütni, nagyon hamar összedobható, csak a hűtéssel megy el az idő.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is