Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Zserbók

Gerbeaud szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta 50 dkg liszt 25 dkg margarin 1 dl tejföl 1 tojássárgája 1 dkg élesztő kevés tej 1 mk szódabikarbóna 4 ek porcukor Töltelék 25 dkg darált dió barackíz 25 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor tortabevonó massza (csokimázhoz) Elkészítése: A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd 3 részre osztjuk a tésztát. Az első lapot kinyújtjuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 dkg élesztő
  • kevés tej
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 4 ek porcukor

Töltelék

  • 25 dkg darált dió
  • barackíz
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • tortabevonó massza (csokimázhoz)


Elkészítése:

A hozzávalókat robotgéppel összedolgozzuk, majd 3 részre osztjuk a tésztát. Az első lapot kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. Megszúrjuk több helyen villával. Megkenjük lekvárral, majd a darált diót, amit előtte elkeverünk a cukorral, rászórjuk, ügyelve arra, hogy elég legyen a másik laphoz is.

A következő lapot is nyújtjuk, majd megbökjük, kenjük, majd szórjuk. Erre kerül az utolsó lap. Megbökjük, majd megkenjük tojással. 20 percig hagyjuk kelni, majd a sütőbe tesszük, és 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Ha kihűlt, tortabevonóval bevonjuk egyenletesen. Akár hosszúkás, akár rombusz alakúra is vághatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is